GyöngyHáz Kulturális Központ


Gyöngyház Kulturális Központ

Soltvadkert

A városi fenntartású intézményhez a következő intézményegységek tartoznak:
• Művelődési ház épülete, benne a könyvtár, a mozi, kiállító terem és klubtermek;
• Sportcsarnok, melyben sport- és kulturális rendezvényeket, valamint bálokat egyaránt rendeznek;
• A régi művelődési ház épülete, melyben a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény és a Motor Múzeum kap helyet (magánygyűjtemény).

A művelődési ház számos rendezvényt szervez, illetve külsős programoknak, civil szervezeteknek, kluboknak is helyet ad. Saját programjain túl a városi nagyrendezvények szervezésében is aktívan részt vesz (pl.: Szüreti Fesztivál, Borfesztivál, Gasztro Nap…). Mivel többfunkciós intézményről van szó, így az egyes intézményegységek tevékenysége több ponton is összekapcsolódik, ezzel is színesebbé téve a település kulturális életét.

A könyvtár 26.000 kötetével, hangos könyveivel, aktuális újságaival, internetezési lehetőséggel várja látogatóit.

A moziban a legújabb vetítési technikával minden héten hétfőn, valamint péntektől vasárnapig premier filmeket láthat a közönség. Ezen kívül ovi mozi, ifjúsági mozi, őszi és tavaszi filmklub bérletes előadásaira, nosztalgia előadásokra is várjuk az érdeklődőket. Előzetes bejelentkezés alapján külön gyermek és felnőtt csoportokat is fogadunk, lehetőségeink szerint egyéni igényeket is teljesítünk.

A Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjtemény számos régi tárggyal, használati eszközzel, a Városi Értéktár gazdag tárházzal várja látogatóit a rendezvények alkalmával és előzetesen időpont egyeztetés alapján.

Ugyanebben az épületben található egy magángyűjtemény, a Motormúzeum, mely előzetes bejelentkezéssel megtekinthető. Minden szombaton 14-17 óra között állandó nyitva tartással várják a látogatókat.

A sportcsarnokban, mely a város legtöbb főt befogadó intézménye, lehetőség van sport programok, versenyek, meccsek, előadások, bálok, lakodalmak szervezésére.

Intézményünkhöz tartozó épületeink saját és városi rendezvényeknek, valamint bérleti díj ellenében külsős programoknak is helyet adnak.

Személyi feltételek: Az összevont intézmény egy igazgatás alatt működik.

Az intézmény igazgatója: Pájer Ildikó Panka